Pelle Svanslös hus i Uppsala

Många som hör av sig till mig undrar om jag har något med Pelle Svanslös hus i Uppsala att göra och det har jag inte. Jag råkar bara ha ett liknande namn men har som sagt inte något med den svanslösa katten att göra. Detta är en Betting-sajt och inget annat!

För er som är på jakt efter saker att göra i Pelle Svanslös anda finns följande attraktioner i Uppsala:

  • Gluggen: På Åsgränd finns en glugg där barnen kan titta in och få ett intryck av hur Pelle och Maja bodde.
  • Pelle Svanslös lekpark: I Carolinaparken, även kallad Engelska parken, finns en Pelle Svanslös-lekplats. Här kan barnen bland annat klättra i Gammel-Majas domkyrkotorn, leka i Elaka Måns skjul och besöka Råttströms konditori.
  • Gösta Knutssons promenad: Även denna gångväg finns i Carolinaparken som är uppkallad efter Gösta Knutsson, författaren av Pelle Svanslös.
  • Pelle Svanslös staty: I Stadsträdgården i Uppsala finns en mycket omtyckt staty av Pelle Svanslös, fin att titta på men framför allt rolig att klättra på!
  • Övergångsstället: Vid korsningen Övre Slottsgatan/Drottninggatan är det säkert för katter att gå över, här finns nämligen ett speciellt övergångsställe för katter eftersom att Pelle Svanslös och hans vänner bor här.
  • Pelle Svanslösvandringar: GO Adventure erbjuder roliga vandringar genom Uppsalakvarteren där Pelle Svanslös levde. Guiden berättar anekdoter ur berättelserna och visar var Pelle och hans vänner lever.

Vad jag vet finns det inte något Pelle Svanslös Hus i Uppsala! Det är möjligt att det funnits tidigare men förmodligen inte längre.