Omaha poker – en komplett guide till hur du bemästrar omaha poker

Omaha poker är en variant av poker som passar de flesta. Precis som I Texas Hold’em har man så kallade community cards, det vill säga kort i mitten som delas av alla spelare. Skillnaden i Omaha poker är dock att det endast är fyra bettingrundor, och inte fem som i Texas Hold’em. Man har pre-flopp, flopp, turn och river. Det vanligaste är att man kör pot-limit istället för no-limit. Den som får högst kombination är den som vinner om man är med och satsar.

Vem har högst kombination?

Kombinationerna som man kan skapa med sina kort i Omaha poker är precis som i alla pokerspel. Det lägsta man kan ha är par, och det högsta är Royal Flush. Det som är spännande i de spelen där man har community cards är att flera runt bordet kan ha liknande kombinationer. Om man avslutar rundan och två spelare har samma kombination så delar man vinsten mellan dem och fortsätter på nästa giv. Den som delar ut kort kallas för dealer och man utser den genom att dela ut ett kort till alla i början av spelet. Den med högst kort blir dealer och uppdraget roterar per runda.

Bli proffs på Omaha poker

Grunderna i Omaha poker är enkla att lära sig om man är van vid att spela liknande poker sedan innan, som till exempel Texas Hold’em. Läs mer här om du vill fördjupa dig ytterligare i omaha poker. Ett annat tips för dig som vill bli duktig är att kolla när proffs spelar turneringar online eller läsa bloggar om olika varianter av poker.

Kort på bord

Det finns många böcker som behandlar det här ämnet och en intressant faktor med poker är att man ständigt måste analysera sina motspelare. Det är därför man pratar om poker face när det kommer till det här spelet. Man vill inte avslöja för de andra spelarna om man är nöjd eller missnöjd med sina kort.

Omaha poker är spännande

För den som gillar poker är Omaha poker ett passande spel. Det ger lite variation till de mer traditionella varianterna av poker, samtidigt som man inte behöver lära sig några nya regler eller så. Man kan spela online och då sköts given automatiskt. Man har personliga kort på hand, sedan delar man på ett antal kort som ligger i mitten av bordet. De korten som man delar på kallas för community cards. Kombinationerna gäller som i vilken form av poker som helst med royal flush som högst.