Lär dig spela det populära bordsspelet texas hold’em – en ultimat spelguide

Texas hold’em är en variant av poker som har blivit väldigt populär, speciellt när det kommer till att spela poker online. I följande text kommer du finna information om hur spelet fungerar och vad som är viktigt att tänka på när man spelar det. Texas hold’em är en form av poker där man har så kallade ”Community Cards”, vilket innebär att alla spelare kring bordet kan dela på dessa. Sedan finns det särskilda uttryck som hel och halvblind, floppen, rivern och så vidare.

Så här fungerar texas hold’em

I början av en runda texas hold’em måste man utse vem som ska börja ge ut korten. Den som delar ut kallas för dealern och det blir den som får högst kort när man tilldelar alla kring bordet varsitt sådant. Den som sitter efter dealern kallas för halvblind, eller small blind som det heter på engelska. Den som är halvblind måste alltid lägga in halva obligatoriska insatsen, medan den som är helblind, full blind, och sitter precis efter måste lägga in hela insatsen. De måste göra detta utan att ha fått se sina kort först. På så vis är det alltid pengar i potten.

Tuffare med texas hold’em än schack

visste du att texas hold’em är en betydligt tuffare utmaning för en speldator än vad schack är? Det är sant. Detta beror på att det finns fler alternativ till hur man kan vinna samt att det finns möjligheter att bluffa i poker. I schack har man ett bräde och båda spelarna har tillgång till samma information. I texas hold’em kan man även satsa högt eller lågt beroende på vilka kort man har.

Spelkort på ett spelbord

Man utgår nämligen ifrån kombinationer även i texas hold’em. Det fungerar precis likadant som i andra pokerspel med par som lägsta kombination och poker som högsta. Det som är den stora skillnaden är dock de 5 korten som man gemensamt äger på bordet. Alla spelare har 2 hemliga och individuella kort på handen.

Texas hold’em för den som gillar spänning

Texas hold’em är en otroligt spännande variant av poker eftersom det är så enkelt att skapa höga kombinationer. Eftersom det är enkelt för alla att göra detta, på grund av de gemensamma korten, så finns det även en risk att andra också får bra kombinationer. Man måste därför försöka läsa sina motståndare och själv behålla ett pokerface genom hela spelet. Om man är intresserad av att bli bättre på texas hold’em så kan man antingen läsa tips på internet eller kolla när proffs spelar turneringar.